Andijvie stamppot

Gezond en toch lekker

Andijvie stamppot kan altijd, ook in de zomer. Voordeel is dat je gezond eet en dat het toch lekker is. We maken hier de basis van de Andijvie stamppot maar je kan natuurlijk variëren.

Je hoeft er niets bij te eten, maar ik (Joost) hou van een lekkere worst erbij. En appelmoes, dat moet nu eenmaal bij alle stamppotten (vind ik). Overigens kiezen wij voor de runderbraadworst (ietsjes beter dan die van varkens) of runder slavinken. Die bakt Ikie natuurlijk weer met ketjap, maar dat past er verrassend goed bij. Eet smakelijk alvast

  • 4 personen

    Dit recept is voor 4 personen

  • 40+ min. bereiden

    Bereidingstijd 40 minuten

  • Wat kost het?

    4 personen: €16,- (€4,- pp.)

Andijvie stamppot lekker met spekkies en eieren

Ingrediënten

Aardappelen 1,5 Kg
Andijviezak 600gr
Eieren6
Spekblokjes250gr
Mayonaise1 eetlepel

Aan de slag

  • 1

    Aardappelen koken

    Schil de aardappelen en zet ze op in ruim, kokend water. Blijf minstens half uur koken totdat je met een vork voelt dat de aardappelen gaar zijn. Als ze gaar zijn, glijden ze van je vork af.

  • 2

    Eieren, Spek en voorbereiden

    Kook 6 eieren in 10 minuten en laat ze even schrikken. Bak de spekblokjes in kleine pan totdat ze hard zijn. Zet uit als ze klaar zijn. Eventueel een deksel om ze een beetje warm te houden.

    Zet ondertussen wel een plank, stamper, eventueel peper, mayonaise en de andijvie klaar.

  • 3

    Stampen maar!

    Giet de aardappelen goed af en zet op de plank. Doe er nu een eetlepel mayonaise, de spekblokjes en eventueel wat peper overheen. Nu even goed stampen en doorroeren. Daar doe je de andijvie er er bij, steeds even omscheppen. Niet te lang over doen, de puree moet wel warm blijven. Doe eventueel tussendoor het deksel op de pan om de andijvie wat te laten slinken door de warmte.

    Als je klaar bent, schep je de eieren er door heen die je van te voren al hebt verkruimelt of gesneden. Dan gauw het deksel op de pan en dan wacht je even vijf minuten. Dan kan de andijvie wat zachter worden.

    Opdienen met appelmoes en eventueel een lekkere worst of slavink. Eet smakelijk!