Loaded Nachos

Bedenk je eigen nachoschotel

Hier het recept voor de basis Loaded Nachos. Hij is sowieso al lekker, maar een beetje variatie kan geen kwaad. Voeg bijvoorbeeld mais, kidneybonen, paprika of whatever toe.

Je kan Loaded Nachos als fingerfood op tafel zetten, maar ook als maaltijd. Wij eten guacamole en sourcreme er apart bij, maar ook die kan je gewoon overheen doen.

Als je de Loaded Nachos als maaltijd serveert dan adviseren we gehakt te gebruiken. Als fingerfood bij een potje Kezen (o.i.d.) is het beter het gehakt weg te laten. Tenzij jullie enorme honger hebben.

  • 5 personen

    Dit recept is voor 5 personen

  • 20 min. bereiden

    Bereidingstijd 20 minuten

  • Wat kost het?

    5 personen: €20,- (€4,- pp.)

Ingrediënten

NachosZak
TexMex of TacokruidenZakje
Rundergehakt400gr
Cedar geraspt250gr
Ui1
Chilisausbeetje
BosuitjesBosje

Aan de slag

  • 1

    Voorverwarmen

    Laat de oven voorverwarmen op 160 graden.

  • 2

    Effe bakken

    Zet een koekenpan op het vuur met heel weinig bakboter. Het gehaktmengsel moet droog zijn omdat anders de nachos nat worden en dan is de oven kansloos. Bak een gesnipperde ui en het gehakt. Voeg de TexMex- of Tacokruiden toe. Als het gehakt op smaak is, laat je het even afkoelen (5 minuten).

  • 3

    Ovenschotel

    Doe de nachos in een platte, wijde ovenschaal, invetten is niet nodig. Giet wat zoete chilisaus over de nachos. Snij de bosuitjes in smalle stukjes en verspreid over de nachos. Verdeel het gehaktmengsel over de nachos en stooi de cedarkaas over de schotel.

  • 4

    Bijna klaar

    Zet de ovenschaal 5 tot 7 minuten in de oven die nog steeeds op 160 graden staat. Eigenlijk ben je dan wel soort van klaar. Serveer met guacamole en zure room. Wel eerst je handen wassen 🙂