Andijvie Pannenkoek

Beetje gek maar verrassend lekker

Het lijkt een vreemde combinatie, maar we beloven je dat de Andijvie pannenkoek erg lekker is. En ieder geval een stuk gezonder dan pannenkoeken met kaas, spek en stroop.

Gebruik pannenkoekmix van Koopmans, dat is toch wel de lekkerste. Maar je kan het eventueel ook maken met kant & klare pannenkoeken. In dat geval moet de pannenkoeken extra warm maken en nadat je de andijvie ‘ingerold’ hebt, goed afdekken om de andijvie te laten garen.

  • 2 personen

    4 pannenkoeken

  • 20+ min. bereiden

    Bereidingstijd 20 minuten

  • Wat kost het?

    2 personen: €12,- (€6,- pp.)

Pannenkoek met Andijvie beetje gek maar heel lekker

Ingrediënten

Pannenkoek-mix400gr
Melk850ml
Andijvie250gr
(Katen)spek160gr
Eieren6

Aan de slag

  • 1

    Maak het beslag met Koopmans Origineel, melk en twee eieren met een mixer of een keukenmachine. Doe een scheutje zonnebloemolie in het beslag zodat je pannenkoeken dunner uitvloeien in de pan.

    Voor het warmhouden van de pannenkoeken die klaar zijn, kan je een pan heet water zachtjes opzetten met een bord erop. Als je dan een ander bord omgekeerd erop doet, het je een mooi plekje voor je pannenkoeken. Borden verwarmen in de magnatron kan natuurlijk ook.

    De andijviepannenkoeken moet minimaal 10 minuten warm gehouden worden. Je hebt dus tijd genoeg om de pannenkoeken met één pan te bakken. Een goede tip is om eerst een pannenkoek zonder andijvie te bakken met bakboter. Daarna gebruik je zonnebloemolie om je andijvie (of andere) pannenkoeken te bakken.

  • 2

    Per pannenkoek: Doe scheutje zonnebloemolie in de pan, verdeel onmiddelijk en leg drie tot vier plakken spek in de pan. Direct beslag toevoegen en goed verdelen door de pan te draaien.

    Als je beslag er bijna droog uitziet, kan je de pannenkoek omkeren. Leg de andijvie in één strook in het midden van de pannenkoek. Doe er ook één gekruimeld ei overheen. Eventueel kan je ook een streep mayonaise toevoegen, maar dat is persoonlijk. Als de pannenkoek klaar is, schuif je hem op een bord dat van te voren is verwarmd. Dan rol je de pannenkoek op en leg er een ander, verwarmd bord op. De pannenkoek moet zo minimaal 10 minuten liggen om de andijvie te laten garen.