Carbonara

Eenvoudig, snel en superlekker

Eén van de lekkerste gerechten die er zijn. Maar helaas niet super gezond. Natuurlijk is het mogelijk om een gezond bijgerecht te maken, zoals een salade, maar dan moet je niet te veel Carbonara opscheppen. Het vult namelijk behoorlijk.

  • 4 personen

    Dit recept is voor 4 personen

  • 15 min. bereiden

    Afhankelijk van de kooktijd pasta.

  • €12,- totaal

    De prijzen van de ingrediëten verschillen nogal per supermarkt en per merk.

Pasta Carbonara ala Yoast

Ingrediënten

500grPasta
300grSpek
250mlRoom of slagroom
8Eieren
200grParmazaanse kaas

Aan de slag

  • 1

    Doe de room, geraspte kaas en eierdooiers in een schaal en roer goed door elkaar. Voeg sowieso wat peper toe en eventueel gedroogde kruiden zoals Italiaanse kruiden, bieslook, basilicum of oregano. Zet de schaal dicht bij het vuur, zodat het op kamertemperatuur komt.

  • 2

    Snij de spek zo dun mogelijk of gebruik voorgesneden blokjes spek. Bak de spekjes in bakboter. Zodra je ziet dat de spekjes beginnen te krimpen, moet je het vuur laag of uit zetten. Kook ondertussen de pasta.

  • 3

    Giet de pasta af in een vergiet en doe het terug in de pan. Vang een beetje kookvocht op in een kopje onder het vergiet. Dat kan je later nodig hebben.

    Doe de spekjes bij de pasta. Wacht even 30 tellen omdat anders de pasta te warm is voor de eiersaus.

  • 4

    Stort de saus in de pasta pan in één keer en roer direct door. Indien de saus stug en dik wordt, kan je een scheutje kookvocht toevoegen en nogmaals doorroeren. Serveer de Carbonara in diepe, kleine borden.