Pasta Aioli
Basis lekker voor alles
Deze eenvoudige, snel gemaakte pasta is op zich al heel lekker, maar ook zeer geschikt voor variaties door er van alles aan toe te voegen. Denk aan spek, ham, zalm of garnalen. Zo maak je heel vlot je eigen signature dis.
Voor de basis heb je het meeste al in huis. Er is altijd wel pasta, olijfolie, knoflook en zout in huis. Rode pepertjes kan je in de vriezer bewaren en direct gebruiken. Parmazaanse kaas moet je misschien kopen, maar je mag ook oude restjes kaas raspen. Wellicht hoef je dan de deur niet uit, lekker!
Je kan de pasta aioli serveren met een stokbrood en kruidenboter, maar je kunt ook kiezen voor een salade of rauwkost.
Ingrediënten
Pasta | 500gr |
Olijfolie | 200ml |
Rode pepers | 3 stuks |
Knoflook | 2 tot 4 tenen |
Zout grof | 4 theelepels |
Parmazan geraspt | 200gr |