Pasta Aioli

Basis lekker voor alles

Deze eenvoudige, snel gemaakte pasta is op zich al heel lekker, maar ook zeer geschikt voor variaties door er van alles aan toe te voegen. Denk aan spek, ham, zalm of garnalen. Zo maak je heel vlot je eigen signature dis.

Voor de basis heb je het meeste al in huis. Er is altijd wel pasta, olijfolie, knoflook en zout in huis. Rode pepertjes kan je in de vriezer bewaren en direct gebruiken. Parmazaanse kaas moet je misschien kopen, maar je mag ook oude restjes kaas raspen. Wellicht hoef je dan de deur niet uit, lekker!

Je kan de pasta aioli serveren met een stokbrood en kruidenboter, maar je kunt ook kiezen voor een salade of rauwkost.

  • 4 personen

    Dit recept is voor 4 personen

  • 15+ min. bereiden

    Het kan echt in 15 minuten

  • Wat kost het?

    4 personen: €12,- (€3,- pp.)

Pasta Aioli met parmazaanse kaas

Ingrediënten

Pasta500gr
Olijfolie200ml
Rode pepers3 stuks
Knoflook2 tot 4 tenen
Zout grof4 theelepels
Parmazan geraspt200gr

Aan de slag

  • 1

    Basisrecept:

    Kook het water voor de pasta. Verwarm een goede bodem olijfolie in een wok. Mag wel een centimer diep zijn. Snipper de knoflook en rode pepertjes heel klein (keukenmachine mag) en verwarm een paar minuten in de olie op laag voor. Let op: de knoflook mag niet verbranden. Haal de wok van het vuur.

    Kleine tip: je kan de olijfolie met knoflook en pepertjes al veel eerder maken. Dan trekken de smaken in de olie. En het huis ruikt dan meteen naar een Italiaans restaurant..

  • 2

    Kook de pasta volgens de kooktijd van de verpakking minus een half minuutje. Als de pasta klaar is, zet je de wok vast aan op een matige temperatuur. Gooi wat zout door de olie en niet te zuinig. Gewoon zout is prima, maar vlokken zout is lekkerder. Giet de pasta goed af en schep pasta door de olie in de wok.

    Blijf de pasta 30 seconden doorroeren en dien direct op de borden. Serveer met de geraspte parmazaan of kaas.

  • 3

    Extra toevoegingen

    Hier de opties voor allerlei toevoegingen:

    • Garnalen: indien je garnalen al gaar gekocht zijn, voeg je ze toe aan de olie samen met pasta.
    • Zalm: gerookte zalm kan je ook toevoegen nadat je de pasta hebt toegevoegd.
    • Spek: Bak de spekkies uit en voeg ze toe aan de olie
    • Ham: Ook ham voeg je zo toe nadat je de pasta hebt toegvoegd.

    Allemaal lekker.